Ziua Mondială a Donatorului de Sînge

În fiecare an, pe 14 iunie, țările din întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sînge.

Scopul acestui eveniment este de a majora gradul de conștientizare a necesității de sînge și produse sanguine pentru salvarea vietilor omenești și, totodată, vine ca o mulțumire către donatorii de sînge voluntari și neremunerați.

10473750_645141755538903_4804264388632989315_n

Campania de anul acesta are drept slogan “Donează sînge pentru cele care dăruiesc viaţă” şi îşi propune să tragă un semnal de alarmă privind rata mortalităţii materne şi a nevoii de produse sanguine sigure pentru mame şi nou-născuţi.

“Este prioritatea zero pentru centrul nostru să asigurăm sîngele pentru femeia gravidă din spital, pentru că acolo este vorba de două vieţi. Anul trecut, în toamnă, la Spitalul Cantacuzino, s-a făcut prima transfuzie intrauterină.
A fost o provocare pentru noi, pentru că trebuia să facem rost de nişte echipamente speciale pentru a putea ca medicul respectiv să facă transfuzia şi sigur că am făcut rost şi sîntem pregătiţi şi pentru alte situaţii” Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Bucureşti.

Bucureştenii care au dorit să doneze sînge sîmbătă, au putut să o facă la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, unde a fost amplasat un centru mobil de recoltare.

Autorităţile anunţă că, în următorii doi ani, vor fi incluse 15 oraşe noi în cadrul campaniilor mobile periodice de recoltare sanguină.

Fiecare dintre voi poate fi un exemplu pentru cei din jur, mergînd la cel mai apropiat centru de recoltare!

Donează sînge, dăruiește viață!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *