Ziua Educației

📚 Am văzut astăzi atît de multe mesaje diferite de Ziua Educației – atît de multe lucruri poate să însemne școala pentru noi.
🔍O privim fiecare în felul nostru – din perspectiva părintelui, a profesorului, a criticului care ar dori ca totul să se schimbe peste noapte, a celui care suferă pentru toate lipsurile pe care le perpetuează sistemul de învățămînt sau a celui care se implică să aducă o fărîmă de bine într-o școală oricît de mică.
✨️Dar ce rămîne la final de zi? Dorința noastră comună ca școlile să devină spații în care să existe mai multă bucurie împărtășită și mai mulți profesori-soare pentru copii-lumină. Speranța pentru un sistem de învățămînt cu resurse suficiente pentru a-i sprijini pe copii după nevoile fiecăruia, care încurajează mințile iuți dar nu îi lasă niciodată în urmă pe cei care pot mai puțin, mai greu sau fac lucrurile #altfel.
🧡 Pînă se regleză sistemele, aceste minuni nu le pot face decît #oamenii. Un gînd bun, astăzi și în fiecare zi, tuturor celor ce fac educație în școală și în afara ei cu mintea, inima și cu brațele deschise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *