Reportaj VIDEO – Un oraș accesibil și prietenos pentru toți locuitorii

❗Accesibilizarea orașului Iași TREBUIE să devină o prioritate pentru administrația locală! Acest reportaj, realizat împreună cu echipa

APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași portretizează clar problemele de accesibilitate de la nivelul pietonalelor ieșene – deși reamenajate recent, acestea nu respectă standardele impuse de legislația în vigoare.
? Peste 11.000 de persoane din Iași sînt afectate în fiecare zi de lipsa accesibilizărilor sau de modul incorect în care au fost acestea realizate: rampe la unghiuri impracticabile, treceri fără semnalizatoare acustice, lipsa suprafețelor tactile pe sol, trotuare denivelate etc.
♿ Accesibilizarea spațiului public dictează modul în care persoanele cu dizABILITĂȚI pot avea o viață activă în comunitate și reprezintă primul pas spre incluziunea socială.
? Facem apel la administrația locală ieșeană pentru a sublinia necesitatea unui program coerent de reabilitare a căilor de acces stradale de la nivelul întregului oraș, în conformitate cu standardele impuse de Normativul 051/2012 privind adaptarea clădirilor civile și a spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.
? euRespect, împreună cu asociațiile membre APTA, își manifestă, o dată în plus, disponibilitatea de a asigura consultanță în dezvoltarea acestui proiect integrat de accesibilizare a orașului, și avem speranța că inițiativa noastră va declanșa un dialog constructiv cu edilii Iașului.
✊ SHARE – sprijină mesajul nostru prin distribuirea acestui reportaj! Mulțumim!

❗Accesibilizarea orașului Iași TREBUIE să devină o prioritate pentru administrația locală! Acest reportaj, realizat…

Publicată de euRespect pe Luni, 7 septembrie 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *