Tabăra de viață independentă din Rădăuți – Împreună depășim orice barieră

💪🙂🙂 „Împreună depășim orice barieră” a fost motto-ul mindset al Taberei de viață independentă din Rădăuți în derularea căreia ne-am alăturat, ca parteneri, prietenilor de la Asociația Totul pentru Tine.

👩‍🦽👨🏻‍🦼🚶‍♀️ Am avut prilejul să petrecem 5 zile în frumoasa Bucovină alături de oameni minunați veniți din toată țara și chiar de peste Prut! Astfel, peste 20 de participați cu dizabilități locomotorii și însoțitorii lor au luat parte la atelierele taberei, abordând teme dintre cele mai utile: de la tehnici de transfer și sporturi adaptate pînă la sănătate și echilibru emoțional. Aceasta din urmă a fost chiar tema unui workshop deosebit de valoros oferit de Lucian Negoita Psihoterapeut, el însuși utilizator de scaun rulant.

♿Alex Luchici, coordonatorul Asociației euRespect, a fost cel care a oferit participanților din țară informații utile despre accesibilitate, drepturile persoanelor cu dizabilități și relația cu autoritățile locale, în corelare cu obiectivele și rezultatele APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași.

🤝 Tabăra organizată în Rădăuți a fost și un foarte bun prilej pentru un dialog constructiv cu Bogdan Andrei-Loghin, primarul Rădăuțiului. Am apreciat deschiderea cu care administrația locală a acceptat numirea în comisia de recepție a lucrărilor publice a unui membru al Asociației Impreuna vom invinge Radauti 2023 – ONG ce reprezintă vocea persoanelor cu dizabilități de la nivel local – dar și discuțiile aplicate privind adaptarea pietonalelor din zonă centrală a orașului și necesitatea unui parteneriat cu societatea civilă după modelul recent al Iașului.

⛪👩‍🦽🏹 Dincolo de toate aceste aspecte practice însă, ieșirile în grup, vizitarea mănăstirilor Putna și Sucevița, atelierele, jocurile, serile de socializare și poveștile fiecăruia dintre cei prezenți în tabără ne-au apropiat și au făcut ca Rădăuțiul să ne rămână tuturor ca o amintire de mare preț. Recunoștința noastră merge către toți organizatorii, participanții, voluntarii și sponsorii acestei inițiative de care aveam atîta nevoie!💖

Primăria Municipiului Iași | Primăria Municipiului Rădăuți

#ImplicareCivică#Accesibilitate#Incluziune#TotulPentruTine#euRespect#ZentivaRomania

Albumul foto integral AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *