Iașul multicultural, Iașul cosmopolit, Iașul multietnic

 Sîmbătă, 20 septembrie 2014, la librăria Avant-garde Iași (Lăpușneanu 16), ora 17.00,

 va avea loc lansarea publicației

Iașul multicultural. Ghidul diversității etnice amunicipiului,

proiect realizat de Asociația euRespect cu sprijinul financiar al Guvernului României, Departamentul pentru Relații Interetnice. Lansarea broșurii realizate de voluntarii euRespect va avea loc în cadrul unei seri multiculturale, prilej de promovare a culturii, tradițiilor și valorilor specifice grupurilor etnice care trăiesc în Iași, în bună înțelegere și respect reciproc, de secole.

Proiectul euRespect a încercat să surprindă simboluri ale minorităţilor Iaşului, obiectivele turistice reprezentative, elemente de antropologie socială şi detalii culturale relevante pentru identitatea acestor comunități etnice care au modelat, de-a lungul timpului, viața și imaginea orașului Iași într-o manieră discretă, dar semnificativă, generînd o sinteză unică într-un spațiu cultural prin excelență.

Demersul Asociației se află în concordanță cu obiectivul său principal, acela de a recunoaște și promova diversitatea, identitatea culturală specifică, respectul reciproc și crearea reflexului de a percepe diferența (culturală, etnică sau socială) ca pe un element generator de valoare.

Parteneri ai proiectului nostru multicultural au fost Comunitatea Rușilor Lipoveni – filiala Iași, Asociația Culturală Dionysos, Uniunea Armenilor din România – filiala Iași, Asociația Gipsy Eye – „See beyond prejudice” și Librarium Avant-Garde.

   afis euRespect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *