SEMNEAZĂ PETIȚIA! Vrem piste ca afară pentru o distanţare fizică reală!

⚠️?‍♀️Vă invităm să susțineți această petiție care vine în sprijinul întregii comunități și vizează adoptarea în regim de urgență a “Normativului de reglementare a proiectării, execuţiei, utilizării şi mentenanţei lucrărilor de infrastructură pentru biciclete.’ În contextul pandemiei de coronavirus și a necesității distanțării sociale, multe dintre autorităţile europene au anunţat măsuri suplimentare de încurajare a deplasărilor cu bicicleta. Aceste măsuri vin cu o mulțime de beneficii pentru populație și este un moment oportun pentru a fi implementate și în țara noastră.

 

Acest normativ elaborat de specialiști a fost deja în dezbatere publică, iar acum este necesar să treacă în etapa următoare prin Ordin de Ministru. Rolul petiției este de a grăbi această procedură și de a deveni normă, obligatoriu pentru edili să dezvolte pe baza Normativului infrastructura pentru transport alternativ.

 

Prin urmare, odată cu obligativitatea prevederilor Normativului vom avea și piste de biciclete mai repede! UN AER MAI PUȚIN POLUAT, SĂNĂTATE MAI BUNĂ PRIN MIȘCARE, CIRCULAȚIA PE BICICLETĂ ÎN SIGURANȚĂ, DISTANȚARE SOCIALĂ ÎN CONTEXTUL ACTUAL, UN ORAȘ MAI VERDE, FLUIDIZAREA CIRCULAȚIEI și multe alte beneficii.

 

Implementarea acestui normativ VINE ÎN AVANTAJUL TUTUROR CATEGORIILE SOCIALE în mod direct sau indirect. Susțineți-l prin semnarea petiției știind că veți contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor!

 

Zilele acestea, Asociația euRespect – membră a Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – #FONTIS și în cadrul APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași s-a alăturat asociațiilor semnatare pentru susținerea Normativului, ajungînd împreună la un număr de 70 de ONG-uri la nivel național.

 

#ImplicareaFaceDiferența! Semnează și promovează Petiția!

 

» Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020
#TransportAlternativ #APTA #FONTIS #ICTR #rISeUP #euRespect #SusținemIncluziunea
#Accesibilitate=#ViațăActivă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *