Sîntem

Asociaţia euRespect a fost înfiinţată în octombrie 2010, cu scopul de a contribui la activităţile iniţiate de societatea civilă pentru a determina o schimbare la nivelul societăţii româneşti prin proiecte organizate la nivel local, profilată pe atragerea de tineri.

euRespect şi-a propus să aibă în vedere grupurile defavorizate, intergrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi, respect pentru mediu şi pentru iniţiativele ecologice, organizarea şi implicarea în activităţi studenţeşti, încurajarea toleranţei şi a ajutorului reciproc. Pornim de la convingerea că schimbările mari pot fi făcute prin iniţiative punctuale şi coerente, cu implicare civică şi convingere etică.

Schimbările majore nu se produc de la sine, ci prin iniţiative repetate şi nu pot fi susţinute decît prin puterea exemplului, acesta fiind principiul pe care ne sprijinim acţiunile, una dintre metodele care pot produce efecte asupra opiniei publice şi a comportamentului individual.

euRespect încurajează VOLUNTARIATUL deoarece este mijlocul prin care tinerii pot participa activ la schimbările pozitive din comunitatea lor, valorificîndu-şi aptitudinile, curajul şi ideile îndrăzneţe,  creativitatea şi abilităţile de comunicare.

euRespect este parte din grupul civic APTA Iași (Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ), formațiune apolitică înființată la începutul anului 2020, ce are ca obiectiv inițierea de propuneri de politici publice pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile, care să ofere tuturor locuitorilor ieșeni posibilitatea de a avea un stil de viață activ și sănătos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *