Propunerile APTA și euRespect pentru bugetul municipiului Iași 2021

? Asociația euRespect, membră APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași, susține propunerile înaintate către consilierii locali ai municipiului Iași pentru a fi introduse în bugetul local pentru anul 2021.
?‍???‍??‍♂️? Accesibilizarea pietonalelor Iașului este unul din proiectele propuse spre bugetare și trebuie să reprezinte o prioritate pentru Primăria Municipiului Iași.
Atașăm comunicatul APTA:

? Având în vedere faptul că luni, 10 mai, Bugetul municipiului Iași va fi din nou supus votului Consiliului Local, APTA solicită deliberativului să voteze bugetul local cu eliminarea proiectului pasajelor supraterane din Podu Roș și includerea investițiilor în infrastructură accesibilizată și velo:

1️⃣ Relocarea sumei de 1 000 000 lei, propusă de executiv pentru pasajele supraterane invazive urbanistic din Podu Roș – Proiectare, taxe, avize “Fluidizare trafic intersecția Podu Roș cu Splai Bahlui Mal Drept și Bd. Prof. D. Mangeron” și întocmire documentație de finanțare nerambursabilă, către alte investiții sustenabile.

2️⃣ Adăugarea proiectului „Accesibilizarea pietonalelor pe tronsonul Rond Păcurari – BCU – proiect IAȘUL ACCESIBIL PENTRU TOȚI” cu suma convenită cu executivul, 700 000 lei, în cadrul capitolului 84 – bunuri și servicii. Executivul a comunicat către APTA această sumă necesară implementării acestui proiect, dar aceasta nu figurează în buget în clar.

3️⃣ Adăugarea proiectelor pentru infrastructura deplasărilor cu bicicleta în valoare de 1 250 000 lei:
? Realizarea Master Planului pentru Circulația Bicicletelor în Iași.
? Proiectarea infrastructurii de piste pe primele segmente de 59,6 km, delimitate de traficul auto și pietonal.
? Reabilitarea noilor bulevarde să includă proiectarea şi execuţia pistelor pentru biciclete, delimitate de traficul auto şi pietonal, conform propunerilor din PMUD.
? Includerea prevederilor PMUD în caietul de sarcini pentru proiectarea pistelor pentru biciclişti (piste delimitate de traficul auto şi pietonal). Includerea reprezentanţilor societăţii civile în comisia de recepţie.

❗ Aceste proiecte sunt absolut necesare pentru dezvoltarea Iașului din perspectiva mobilității urbane sustenabile și pentru a îmbunătăți calitatea vieții ieșenilor.

» Primăria Municipiului Iași | Mihai Chirica
#MobilitateSustenabilă #IașulAccesibilPentruToți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *