Pași înainte pentru mobilitatea sustenabilă în Iași

? Facem pași mici, înainte, spre dezvoltarea mobilității sustenabile în Iași. Realizarea benzilor unice pentru transportul în comun și implementarea unor măsuri de limitare a vitezei la 30 de km/h în oraș sînt măsuri pe care le promovăm prin #APTA și pe care administrația locală le concretizează pentru a transforma Iașul într-un oraș mai prietenos cu locuitorii săi.
E doar un început, e nevoie de viziune din partea administrației și de informarea publicului în privința beneficiilor utilizării transportului în comun și a mijloacelor active: mers pe jos, cu bicicleta sau trotineta.
Sperăm ca Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași – Iași County Council să lucreze împreună pentru a pune la punct într-un mod eficient infrastructura echilibrată ce definește mobilitatea durabilă: pietonale prietenoase/accesibilizate, piste de biciclete/trotinete, benzi unice pentru transportul de masă.
Prin APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași am deschis un dialog deja pe subiectul mobilității cu administrația și sperăm ca lucrurile să evolueze după tendințele europene.
[euRespect face parte din nucleul activ al membrilor APTA]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *