Împreună pentru un oraș accesibil! – 15 octombrie | Ziua Bastonului Alb

🧑🏻‍🦯Asociația Nevăzătorilor Iași împreună cu Asociația euRespect, cu susținerea întregii echipe APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași, vom marca duminică, 15 octombrie, Ziua Bastonului Alb.

👩‍🦯👨‍🦽🚶‍♀️ Invităm ieșenii cu deficiențe de vedere, cu dizabilități locomotorii și pe oricine dorește să participe la o întîlnire ce va avea loc la ora 12.00, în zona pietonalului recent accesibilizat de la rondul din capăt Păcurari.

👉 Timp de 1 oră utilizatorii de baston alb se vor familiariza cu noile trasee din pavaj tactilo-vizual de pe trotuarele accesibilizate, iar utilizatorii de scaun rulant vor parcurge un traseu ce include rampele reabilitate prin proiectul APTA de adaptare a zonei Rond Păcurari – BCU, derulat de Primăria Municipiului Iași.

❕ Spațiul public adaptat oferă persoanelor cu dizabilități posibilitatea de a fi independente și de a-și pune în valoare abilitățile luînd parte fără bariere și într-un mod activ la viața socială a orașului.

🤝 Sub deviza „Împreună pentru un oraș accesibil!” dorim să creștem gradul de conștientizare al comunității și al administrației ieșene în privința nevoilor și al potențialului persoanelor cu dizabilități așa încît Iașul să devină un oraș incluziv, prietenos cu ieșenii vulnerabili.

👉 Pagină EVENT: Ziua Bastonului Alb – Împreună pentru un oraș accesibil!

#ZiuaBastonuluiAlb#IașulAccesibilPentruToți#OrașePentruOameni#IașulIubeștePietoniiȘiBicicliștii#MobilitateSustenabilă#ImplicareCivică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *