Solicităm Guvernului excluderea propunerii privind eliminarea accesului gratuit al studenților la transportul feroviar intern

? Susținem poziția FONTIS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași și solicităm excluderea propunerii privind eliminarea accesului gratuit al studenților la transportul feroviar intern din lista de decizii cu impact asupra bugetului din acest an:
.
Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași critică hotărât intenția pe care  Guvernul României o are în privința eliminării accesului gratuit al studenților la transportul feroviar intern!

În timp ce România are unul dintre cele mai mici grade de colectare a taxelor și impozitelor din UE – 26,7% din PIB în condițiile în care media europeană este de 41% din PIB, iar economia subterană sau informală trece de 21,5% din PIB, soluția găsită de Guvernul României pentru a face față crizei economice cauzată de COVID-19 este anularea gratuității studenților pentru transportul feroviar intern.

Este absolut inadmisibil modul în care guvernanții noștri ignoră faptul că 38% dintre studenții România au probleme financiare moderate sau că un român din 3 încă este în pericol de sărăcie și excludere socială. Creșterea echității în învățământul superior sau accesul studenților din medii defavorizate la studii universitarea sunt de asemenea aspecte prea puțin importante pentru decidenți.

Suntem conștienți de faptul că pandemia generată de COVID-19 are un impact brutal asupra economiei acestei țări, însă, așa cum am subliniat mai sus există o serie de alte soluții pentru a trece cu bine peste această criză.

Domnule prim-ministru Florin Cîţu, domnilor viceprim-miniștri Dan Barna și Kelemen Hunor , în acest context vă solicităm excluderea acestei propuneri din lista de decizii cu impact asupra bugetului din acest an.”

[Asocieația euRespect este membru fondator FONTIS]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *