Demersuri pentru Strategia locală privind incluziunea persoanelor cu dizABILITĂȚI

?‍♂️ Preocupată să facă lucrurile în grabă, Primăria Municipiului Iași anunță ieri seară, 22 iunie, faptul că pe 23 iunie, la ora 10.00: „invită asociaţiile, fundaţiile şi alte structuri ale societăţii civile ce derulează activităţi şi proiecte în acest domeniu la o întrunire de lucru pentru elaborarea şi implementarea unei strategii comune privind abordarea şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi.”
? Intîmplarea face că am aflat astăzi, la aproape trei ore de la încheierea întîlnirii despre această discuție la care am fi făcut tot posibilul să participăm cu euRespect și colegii din APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași.
? Considerăm foarte importante întîlnirile între societatea civilă și administrația locală, mai ales pe subiectul incluziunii sociale, însă ar fi mai eficient ca Primăria Municipiului Iași să anunțe din timp ziua unor astfel de evenimente, cu atît mai mult că asociațiile vizate sînt din domeniul dizabilității.
? De altfel, e de apreciat inițiativa administrației și înțelegem că se va face un grup de lucru pentru elaborarea acestei strategii. Avînd în vedere că la întîlnirea de azi a fost menționat ca exemplu pozitiv inițiativa APTA pe accesibilizarea zonei Păcurari, este evident faptul că dorim să ne implicăm și în acest demers împreună cu asociațiile în domeniu și administrația.
❗ Pentru următoarea întîlnire, mizăm pe o organizare mai bună din partea administrației ieșene astfel încît să se poată implica societatea civilă în ansamblu.
» Mihai Chirica Baciu Cezar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *