Comisia Europeană a publicat Strategia europeană privind drepturile persoanelor cu dizabilități (2021-2030)

👍 Comisia Europeană a publicat miercuri, 3 martie, Strategia europeană privind drepturile persoanelor cu dizabilități (2021-2030), o inițiativă ambițioasă care intenționează să abordeze diversele provocări cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.
👉 Scopul strategiei este de a se asigura că persoanele cu dizabilități din Europa, indiferent de sex, rasă sau etnie, religie sau credință, vîrstă sau orientare sexuală se bucură de drepturile lor, au șanse egale, au acces egal pentru a participa la activitățile sociale și economice, pot să decidă unde, cum și cu cine locuiesc, pot circula liber în UE, indiferent de nevoile lor de sprijin, nu mai sunt discriminate.
✌ ,,Cu noile soluții digitale și tehnologice pe care le avem la dispoziție, nu mai avem nicio scuză pentru a întrzia garantarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în toate aspectele vieții. Transformarea acestei strategii în realitate stă în mâinile noastre. Trebuie să intensificăm activitatea la toate nivelurile, de la nivelul structurilor UE până la societatea civilă și să ne asumăm cu toții responsabilitatea de a include drepturile persoanelor cu dizabilități în fiecare plan pe care îl proiectăm, în fiecare acțiune pe care o întreprindem, în fiecare obiectiv pe care ne-am propus să îl atingem”, a declarat Dragoș Pîslaru, coordonatorul grupului Renew Europe în cadrul Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *