Am început demersurile pentru proiectul IAȘUL ACCESIBIL PENTRU TOȚI

? Odată cu această întîlnire pe care am avut-o împreună cu colegii din APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași cu primarul Mihai Chirica la Primăria Municipiului Iași considerăm că am dat startul proiectului IAȘUL ACCESIBIL PENTRU TOȚI – inițiativă pe care am propus-o administrației locale în vederea elaborării unui Plan sistematizat de accesibilizare infrastructurii stradale.

 

? Vom face tot posibilul să depășim într-un timp cît mai scurt chestiunile logistice și să înceapă efectiv accesibilizarea pietonală.
? Vineri, 5 februarie, am participat la o primă întâlnire la Primăria Municipiului Iași în cadrul proiectului IAȘUL ACCESIBIL PENTRU TOȚI, inițiativă prin care dorim accesibilizarea sistematizată a pietonalelor Iașului în conformitate cu legislația în vigoare.

??‍? Echipa APTA a prezentat primarului Mihai Chirica un material cu exemple de bună practică și situația pietonalelor pentru segmentul de drum Rond Păcurari – BCU ce cuprinde Șoseaua Păcurari și Strada Păcurari.

? Acesta reprezintă proiectul pilot pe care l-am propus executivului și va fi prima zonă accesibilizată complet după standardele impuse de Normativul NP 51/2012 privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.

?️ În cadrul întrevederii am discutat chestiuni privind adaptările necesare, bugetarea proiectului, achiziția materialelor (pavaje tactile, semnalizatoare acustice pentru nevăzători) și organizarea execuției.

? Prin parteneriatul cu Primăria Iașului vrem să ne asigurăm că adaptările vor fi făcute la un standard înalt, astfel încât să contribuie la creșterea calității vieții ieșenilor.

?? Mai mult decât atât, ne propunem ca, în urma acestei inițiative, să se pună mai mult accentul pe accesibilitate în oraș, așa încât Iașul să devină competitiv pentru Acces City Award – competiție anuală organizată de mai bine de 10 ani deja de către Comisia Europeană.” APTA Iași

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *