3 decembrie – de 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗰𝘂 𝗗𝗶𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 am sărbătorit cum se cuvine

🚶‍♀️👨🏻‍🦯👩‍🦽👩🏻‍🦼 Ieri, 3 decembrie, de 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗰𝘂 𝗗𝗶𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 ne-am întîlnit mai mulți prieteni, cu și fără dizabilități, împreună cu colegii de la Asociația Nevăzătorilor Iași să ne bucurăm unii de ceilalți, să mai povestim din peripețiile fiecăruia de prin oraș și să punem la cale acțiuni prin care să facem Iașul mai accesibil.
 
👉 𝗦̦𝘁𝗶𝗺 𝗰𝗮̆ 𝗮𝘀̦𝗮 𝘃𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗲𝘀𝗮 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗶̂𝗻 𝗼𝗿𝗮𝘀̦, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲. Există multe probleme de rezolvat în prezent, însă faptul că există un parteneriat pe accesibilitate cu Primăria Municipiului Iași, încheiat prin APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași, în care sîntem membri activi, ne dă speranță și vom continua demerdurile către reprezentanții administrației, ai instituțiilor publice pentru a transforma orașul într-un oraș incluziv.
 
🤜🤛 Împreună cu partenerii din APTA am ajuns să avem în derulare în Iași un proiect de accesibilizare stradală, unul de accesibilizare a clădirii primăriei și unul de realizare de treceri de pietoni supraînălțate la școli. Sînt pași care ne fac optimiști și încrezători că ceea ce facem contează și trebuie să continuăm în direcția asta.
 
Ne vom implica mai mult pentru accesibilizarea corectă a transportului public și tragem naădejde că vom găsi deschidere la Compania de Transport Public Iasi.
 
🤝 Am rîs, ne-am spus oful, ne-am ambiționat, am stabilit lucruri și am concluzionat că trebuie să fim cît mai uniți pentru a determina schimbările de care avem nevoie pentru un oraș mai bun.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *