Seminarul Național DA-IS Club

La Seminarul Național DA-IS Club (Club de Dezvoltare a Autonomiei și facilitare a Integrării Sociale) am participat mai multe organizații din domeniul dizabilității, pe tipuri diferite de dizabilitate: locomotorie, deficiențe de vedere, dificiențe de auz și vorbire.

A fost o ocazie excelentă să discutăm despre modele pozitive de inițiative ce privesc integrarea socială, modalități de a le implementa și am dezbătut pe aspectul relației dintre societatea civilă și administrațiile locale.

Pentru că mereu există neclarități la nivel administrativ în aplicarea măsurilor de accesibilitate, am convenit crearea unui Grup de Consultanță la nivel național format din ONG-uri din aria dizabilității, prin care să putem înainta propuneri de îmbunătățire a accesibilității în situații specifice către administrațiile locale, astfel încît să fie aplicate în cel mai scurt timp.

În cadrul seminarului am vorbit pe tema dezvoltării autonomiei, pe accesibilitate, am prezentat activitatea euRespect-ului și am aflat multe alte lucruri interesante de la ceilalți participanți. Ziua s-a încheiat cu discuții constructive care, sînt convins, se vor transforma în inițiative concrete. ——– Seminarul e parte din proiectul DA-IS Club derulat de Asociația Nevăzătorilor Iași, proiect în care Asociația euRespect este partener, alături de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – #FONTIS și care se desfășoară sub egida Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020.

Felicitări organizatorilor și mult spor în continuare!

www.AlexLuchici.wordpress.com #Accesibilitate=#ViațăActivă#SusținemIncluziunea#IncluziuneaContează #rISeUp#rISeUpNordEst#Iași#CredeÎnOrașulTău#ImplicareaFaceDiferența#ICTR
  Alex LUCHICI Coordonator Proiecte Asociația euRespect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *