Expoziția „Arta, dincolo de limite” | Spitalul Providența Iași

Am lansat expoziția „Arta, dincolo de limite” în cadrul Providența – Spital şi Policlinică. Acesta este unul dintre rezultatele proiectului înscris de Asociația euRespect în competiția Swimathon Iași 2016, organizată de Fundatia Comunitara Iasi.

Datorită susținerii fiecăruia dintre voi, am reușit să mobilizăm 4.518 lei, sumă ce va asigura costurile de amenajare a expoziției precum și materiale didactice pentru copiii cu nevoi speciale cu talent în artă plastică din cadrul Colegiului „Ion Holban”, centru școlar integrator din Iași.

„Arta dincolo de limite” aduce mai aproape de publicul ieșean operele lui Silviu BABII, pictor din Botoșani și ale lui John BRAMBLITT, artist nevăzător din America. Reacția publicului a fost extraordinară, oamenii fiind impresionați de talentul și de capacitatea artiștilor de a-și depăși limitările fizice. Mulțumim personalului Providența pentru căldura cu care am fost primiți și pentru disponibilitatea de a se implica în viitoare proiecte comune!

Pînă la sfîrșitul anului, lucrările celor doi artiști vor ajunge și în alte spații deschise publicului: UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” din IAŞI și Palas Mall. ——————– Proiectul își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra abilităților persoanelor cu nevoi speciale din România, îmbunătățind imaginea acestora prin prezentarea unor modele motivaționale, folosind arta ca limbaj universal. Avînd în vedere că această expoziție va fi expusă în spitale, un alt obiectiv al proiectului este acela de a crea un mediu mai prietenos prin intermediul lucrărilor acestor artiști, fapt ce va reprezenta, totodată, o componentă motivaționala pentru publicul reprezentat de pacienți, familiile lor și personalul medical.

Parteneri: Providența – Spital şi Policlinică, AromaZen, Garage Workout

Echipa de proiect:

Alex Luchici – Coordonator proiect Gentillia Zenovei – Coordonator comunicare; Teodora MUNTEANU – Coordonator campanie fundraising; Silviu BURLACU – Coordonator echipă înotători.

Artiști: Silviu BABII – Tatuaje 3D Aerografie Pictura Botosani Silviu Babii John BRAMBLITT – http://bramblitt.myshopify.com/

img_5059

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *