Dezbaterea publică asupra noului Regulament de Parcare în municipiul Iași

🚗 Coordonatorul euRespect, Alex Luchici, a participat alături de Anca Gherasim, reprezentant CIVICA, la dezbaterea publică asupra noului Regulament de Parcare în municipiul Iași organizată de Primăria Municipiului Iași în urma inițiativei APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași. Online s-au alăturat și Tudor Măcicăşan, expert în mobilitate urbană durabilă, creator a peste 30 de politici de parcare în țară și orașe din Asia.
🏵 Am înaintat propuneri în concordanță cu unul dintre obiectivele majore ale politicilor de parcare moderne: diminuarea parcării pe stradă, pentru recuperarea şi reamenajarea spaţiului public, cu avantaje de estetică urbană şi calitatea locuirii.
🏡 Principala problemă identificată la noul regulament este continuarea sistemului de licitație publică a locurilor rezidențiale. Inechitabil, greoi, acesta favorizează parcarea haotică și gratuită pe aleile de acces, trotuarele, spațiile verzi din jurul blocurilor.
Lipsa coerciției și a evidenței stricte a ocupării spațiului public fac ca multe zone rezidențiale să fie pline de mașini ale unor firme, dube, mașini de tractare etc.
🤝O soluție pe termen lung, o nouă strategie de parcare, va fi obținută în cadrul unui grup de lucru constituit din membri ai executivului, consilieri locali și reprezentanți ai societății civile.
🌞Privim cu optimism această colaborare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *