Conferința Regională de Tineret rISeUp Nord-Est

În perioada 6-8 septembrie 2019 am participat la Conferința Regională de Tineret rISeUp Nord-Est organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – #FONTIS, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu suportul Consiliului Tineretului din România, eveniment desfășurat în Iași – Capitala Tineretului din Romania.

 

rISeUp Nord-Est este una dintre cele 5 priorități ale Programului Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020 și s-a născut ca răspuns la o problemă identificată: lipsa coalizării structurilor de tineret din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Obiectivul este de a activa resursele latente ale întregii zone avînd ca promotor orașul Iași prin implicarea tinerilor, și anume prin crearea cadrului strategic de comunicare și colaborare cu structurile de tineret prezente în cele 6 județe din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est și organizarea de acțiuni comune de reprezentare și educare a tinerilor din toată regiunea.

 

În cadrul evenimentului, reprezentanții ONG-urilor din regiune au fost implicați în 7 sesiuni de lucru pe parcursul a trei zile cu scopul de a identifica nevoile tinerilor din regiune, ce structuri active de tineret există și de ce e necesară o rețea formată din aceste organizații.Conferința a reprezentat un prim pas de coalizare și consolidare a relațiilor dintre structurile de tineret din Regiunea Nord-Est, care ar putea deveni un model de bună practică pentru celelalte regiuni de dezvoltare din România.

 

Mulțumim colegei noastre, Maria Mirabela, pentru că a reprezentat euRespect în cadrul Conferinței, unde a subliniat nevoia implicării tinerilor din grupuri vulnerabile în acțiunile de tineret și importanța aspectului accesibilității în dezvoltarea viitoarelor proiecte! 

 

#IncluziuneaContează #Accesibilitate=#ViațăActivă #rISeUp #rISeUpNordEst #Iași #CredeÎnOrașulTău #ImplicareaFaceDiferența #ICTR #ConferințaRegionalădeTineret #StartONG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *